Maatregels Coronavirus »

Veilige fietsverbinding tussen dorpskernen

Terug naar het nieuwsoverzicht

WUUSTWEZEL – Het gemeentebestuur ijvert voor een wandel- en fietspad tussen Beersgat en het domein van de zusters Franciscanessen in Gooreind.

De Bredabaan tussen Gooreind en Wuustwezel is een drukke gewestweg en niet ideaal voor fietsers en wandelaars. Daarom zoekt het gemeentebestuur al jaren naar een veilige recreatieve fietsverbinding tussen de twee dorpen. “De aankoop van 86 hectare bos door het Agentschap voor Natuur en Bos begin 2017 bracht deze droom plots dichterbij”, zegt schepen van Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V).

Aannemer Green Road uit Wichelen startte met de aanleg van het fietspad in porfierzand. Dat is waterdoorlatend kiezelachtig zand. Het fietspad is 3 meter breed en loopt van Beersgat door de bossen tot aan de Bredabaan, net voor de Huikvenweg. Het fietspad heeft geen verlichting. “Het uiteindelijke doel is om dit fietspad in de toekomst door te trekken tot aan het domein van de zusters Franciscanessen.”

“Hiervoor moeten nog wel onteigeningen gebeuren. Het pad aan het domein van de zusters kan dan veilig worden aangesloten op de fietspaden van de Bredabaan. Het Vlaams Gewest voorziet hier ook in de vernieuwing van de middengeleider in 2019.”

Bron: Gazet Van Antwerpen
https://www.gva.be/cnt/dmf20181104_03905400/veilige-fietsverbinding-tussen-dorpskernen

error: Content is protected !!
Geverifieerd door MonsterInsights